BLONDA MARILYN: JOHNNY HYDE
















A inceput sa lucreze la un muzical cu buget redus, primul ei film pentru Columbia, "Ladies of the Chorus". In filmul acesta va avea rolul principal si va interpreta doua piese solo: "Every Baby Needs a Da Da Daddy" si "Anyone Can See I Love You", precum si doua duete cu Adele Jergens. In acest film erau si cateva scene de dans, o adevarata provocare pentru Marilyn. A fost un film ciudat, care dura numai o ora si care s-a facut in zece zile, dar Marilyn s-a dovedit uimitor de buna. Vocea ei a fost o revelatie. Insa, dupa lansare, filmul nu va avea nici un impact asupra carierei sale. La scurt timp dupa lansare, Marilyn va fi concediata de la Columbia, spre dezamagirea ei. "M-am dus la mine in camera, m-am intins in pat si am plans," marturiseste ea. "Am plans timp de o saptamana. Nu am mancat si nu am vorbit cu nimeni si nu m-am pieptanat. Plangeam in continuu, ca si cand as fi ingropat-o pe Marilyn Monroe. Ma uram pentru ca fusesem atat de naiva si imi facusem iluzii ca sunt atragatoare. Eram o blonda necizelata si necoapta." In iunie 1948, Marilyn s-a mutat intr-o camera dubla la Hollywood Studio Club, unde platea 12 dolari pe zi pe cazare si masa. Trebuia sa faca economie-lucrurile nu mergeau asa cum sperase-si aceasta parea cea mai buna solutie. Insa locul nu ii placea pentru ca ii aducea aminte de orfelinat.(...) Spre sfarsitul anului, fusese distribuita in reclame de televiziune si probabil ca simtea deja ca sfarsitul carierei ei cinematografice era aproape.(...) "Dar ceva nu ma lasa sa ma intorc in lumea Normei Jeane," si-a amintit ea. "Nu aveam ambitia sa fiu bogata si renumita. Nu credeam ca am vreun talent ascuns si nici macar nu mi se parea ca sunt in vre-un fel atragatoare. Dar aveam ceva in adancul meu, un fel de nebunie, care nu ma lasa. Ceva din mine ma incuraja in continuare."(...) Intr-adevar, Marilyn va da lovitura la sfarsitul anului, la petrecerea de Anul Nou, organizata in casa producatorului Sam Spiegel. In cursul acestei seri, l-a cunoscut pe un impresar de la William Morris, pe nume Johnny Hyde. In momentul in care a dat mana cu acesta, in viata ei s-a produs o mare schimbare...si lucrurile nu aveau sa mai fie niciodata la fel.
..........................................................................................................................................................................

Cand Johnny a cunoscut-o pe Marilyn, timpul parca s-a oprit in loc. Nu mai vazuse niciodata o femeie atat de frumoasa si stia ca trebuia sa fie a lui.(...) "Era foarte inteligent. Agresiv. Pasionat. Umbla mereu cu femei chiar daca nu era aratos. S-a indragostit foarte tare de Marilyn inca de la inceput, i-a trimis cadouri si scrisori de dragoste si toate intr-un timp foarte scurt. Cred ca i-ar fi fost foarte greu sa nu dea atentie acestor lucruri sau sa il refuze, pentru ca, pana la urma, era un barbat influent. Era la ananghie. Avea nevoie de ajutor in cariera." (...) "Imi sta in putere sa te fac vedeta," ii va spune Johnny, la scurt timp dupa ce a cunoscut-o. "Si nu ma refer la contracte mici. Un adevarat star!"(...) "Din cate stiu eu, au facut de la inceput o intelegere clara," a spus Bill Davis. "Ea ii declarase ca vrea sa joace in filme. El ii spusese ca o poate ajuta. Era un om foarte influent in lumea asta. Dupa parerea mea, faptul ca l-a cunoscut a fost cel mai bun lucru care i s-ar fi putut intampla in momentul acela. Erau zeci de starlete care voiau sa ajunga in patul lui, doar ca sa se poata lauda dupa aceea ca il cunosc. Desigur ca trebuia sa se culce cu el. Vreau sa spun ca si el trebuia sa castige ceva din asta...Asa mergea treaba!"(...) La doar o luna dupa ce l-a cunoscut pe Johnny, isi va face aparitia diafana intr-o comedie produsa de Marx Brothers, intitulata "Love Happy".(...) Turneul de promovare a filmului "Love Happy" in care va porni Marilyn avea sa fie mult mai demn de mentionat decat filmul in sine. Mrilyn va avea ocazia sa viziteze marile orase si sa starneasca interesul presei.(...) Era protectorul ei, in bratele lui se simtea in siguranta. Desigur ca Johnny devenise un fel de tata pentru ea. Era evident faptul ca isi dorea un tata si el se incadra perfect in tipar.(...) Din fericire pentru Marilyn, pe cat era de generos, pe atat de mult o sprijinea. Ca prietena a lui Johnny, Marilyn nu ducea niciodata lipsa de bani, o schimbare binevenita in viata ei.(...) Dupa ce i-a oferit lui Marilyn o stabilitate financiara, luand-o la el acasa dupa ce si-a parasit sotia si copiii, Hyde a inceput sa o ceara in mod insistent in casatorie. S-a folosit de tot felul de trucuri la fel cum facea si ea, cum ar fi ilustrarea unor circumstante cat mai nefericite in efortul de a-i castiga simpatia.(...) Toate rugamintile lui Johnny se lovira ca de un zid. Marilyn avea o relatie intima cu el-era o persoana foarte cumsecade si intr-o oarecare masura il iubea, chiar daca nu era indragostita de el, dar nu voia sa se marite cu el.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment